Articole etichetate cu ‘Bucegi’

Cabana Caraiman

Cabana Caraiman este situată la 2025 de metri altitudine, pe versantul prahovean al Munților Bucegi, în Șaua Mică a Caraimanului, la obârșia văii Caraimanului (Jepilor).

Construcția cabanei a fost începută în 1936 de către Clubul Carpatin Român, după ce acesta obținuse de la proprietarii terenului concesionarea pentru 90 de ani. Materialele necesare construcției au fost transportate pînă pe platou cu ajutorul Fabricii de hîrtie Schiel din Bușteni iar apoi de către membrii clubului. Inaugurarea oficială a avut loc la data de 3 octombrie 1943.

De la Cabana Babele se poate ajunge la Cabana Caraiman în 30 de minute, iar din Bușteni se poate urca pe valea Jepilor în aproximativ 3 ore și 30 de minute.

Poză cu Cabana Caraiman

Cabana Caraiman

Poză cu Cabana Caraiman

Cabana Caraiman din Munții Bucegi

Cabana Piatra Arsă

Cabana Piatra Arsă este situată pe platoul Bucegilor, la o altitudine de 1950 de metri. Construită în anul 1935, ea a fost transformată ulterior într-o bază sportivă. La Complexul Sportiv Național Piatra Arsă vin în fiecare an numeroși sportivi în cantonament.

De la Cabana Babele sau Cabana Caraiman se poate ajunge la complexul Piatra Arsă în aproximativ o oră, iar din Bușteni se poate urca pe poteca Schiel (pe la Cantonul Jepi) în 4 ore.

La complexul Piatra Arsă se poate ajunge și din șoseaua alpină ce face legatura între DN71 (Sinaia – Târgoviște) și Peștera Ialomiței.

Poză cu Cabana Piatra Arsă

Cabana Piatra Arsă din Munții Bucegi

Cabana Babele

Cabana Babele, din Masivul Bucegi, este situată la 2206 metri altitudine, sub Vârful Babele. Cabana are o capacitate de 108 locuri şi se află la intersecţia mai multor trasee turistice, fiind accesibilă şi cu telecabina.

Cabana Babele a fost construită în anul 1937, de către asociaţia ADMIR (Asociaţia Drumeţilor din Munţii Iubiţi ai României). La data de 1 noiembrie 1937, a fost dată pentru prima dată în folosinţă Casa Babele, care avea două dormitoare comune, o sufragerie şi bucătărie.

În apropierea cabanei Babele se găsesc celebrele monumente ale naturii “Babele” şi “Sfinxul”, care reprezintă nişte formaţiuni stâncoase formate în urma procesului de coroziune a pietrei sub acţiunea vântului şi a apei.

Poză cu Cabana Babele

Cabana Babele

Poză cu Babele

Babele

Poză cu Cabana Babele

Cabana Babele iarna