Articole etichetate cu ‘Râşnov’

Peștera Valea Cetății din Râșnov

Peștera Valea Cetății din Râșnov, județul Brașov, este situată la ieșirea din Râșnov, pe drumul național 1E, în apropierea Cetății Râșnov.

Peștera, descoperită în anul 1949, este una dintre cele mai moderne din țară. Ea a fost deschisă publicului la începutul anului 2011 fiind amenajată pe o porțiune de 330 de metri.

Poză cu peștera Valea Cetății din Râșnov, Brașov

Peștera Valea Cetății din Râșnov, Brașov

Imagine din interiorul peșterii din Râșnov

Interiorul peșterii din Râșnov

Cetatea Râșnov

Situat în Ţara Bârsei, la 15 km de Braşov, pe traseul Braşov – Bran – Rucăr, Râşnovul a fost un centru comercial începând cu secolele XII – XIII. Denumit şi Rosenau (oraşul rozelor), el și-a dobândit dreptul de a organiza târguri săptămânale de la Sigismund de Luxemburg în anul 1427.

Cetatea țărănească din Râșnov este situată pe un deal din apropierea centrului orașului. Aceasta a fost construită prin eforturile populaţiei locale şi avea ca scop apărarea de invazii, populaţia localităţii retragându-se în cetate în caz de nevoie.

Cetatea a fost construită din piatră şi cărămidă, având un stil arhitectonic simplu, asemănător cu cel al caselor din zonă, adaptat pentru o fortificaţie. Prima menţiune documentară despre această cetate este din anul 1335, legată de una din invaziile tătăreşti. De-a lungul timpurilor a rezistat cu bine invaziilor, chiar şi atunci când alte cetăţi din zonă au cedat.

Cetatea Râșnov văzută din apropierea orașului

Cetatea Râșnov văzută din apropierea orașului

Clădire din Cetatea Râşnov

Clădire din Cetatea Râşnov

Cruce din Cetatea Râşnov

Cruce din Cetatea Râşnov

Emblema Râşnovului (Rosenau)

Emblema Râşnovului (Rosenau)