Articole etichetate cu ‘Refugiu’

Refugiul Grind din Piatra Craiului

Refugiul Grind este situat pe versantul estic al Munţiilor Piatra Craiului sub Hornurile Grindului la o altitudine de 1620 de metri. Cel mai apropiat izvor este situat la aproximativ 30 de minute de refugiu în apropiere de La Table.

Primul refugiu a fost construit în anul 1908 de către Societatea Turiştilor din România, fiind refăcut în anul 1932 de către Asociaţia drumeţilor din munţii iubiţi ai României. În 1936 a fost extins, dar noua cabană, cu o capacitate de 120 de locuri, a fost distrusă în 1953 de o avalanşă. Lângă ruinele ei a fost ridicat un refugiu de lemn, care a fost înlocuit cu actualul refugiu din tablă, în 1983, de către Asociaţia Amicii Salvamont împreună cu Cercul de turism “Liliecii” Braşov.

Creasta Pietrii Craiului văzută de la Refugiul Grind

Creasta Pietrii Craiului văzută de la Refugiul Grind

Refugiul Grind din Munții Piatra Craiului

Refugiul Grind din Munții Piatra Craiului

Refugiul Vârful Ascuţit din Piatra Craiului

Refugiul de la Vârful Ascuţit (sau refugiul Carol Lehman) este situat pe creasta Munţiilor Piatra Craiului la o altitudine de 2150 de metri. Refugiul vechi din lemn, construit în perioada 1945-1950, a ars în 1965 fiind înlocuit în anul 1975 cu unul din fibră de sticlă. Din cauza stării de degradare în care se afla şi acesta din urmă a fost înlocuit în anul 2000 cu un nou refugiu construit tot din fibră de sticlă cu 8 priciuri în interior. Cel mai apropiat izvor se află la aproximativ o oră de refugiu în Padina Închisă. Puteţi găsi mai multe detalii despre instalarea noului refugiu pe site-ul alpinet.org.

Refugiul Carol Lehman din Munții Piatra Craiului

Refugiul Carol Lehman din Munții Piatra Craiului