Articole etichetate cu ‘Turn’

Turnul Alb

Turnul Alb face parte din fortificaţiile Braşovului, reprezentând cel mai ridicat punct de fortificaţie din Braşov. Turnul a fost construit între anii 1460-1494 şi avea ca destinaţie apărarea breslelor cositorarilor şi arămarilor.

Turnul Alb este situat pe un vârf de stâncă al dealului Warthe(Straja), la 59 de metri distanţă de zidurile cetăţii şi comunica cu aceasta printr-un pod mobil care făcea legătura cu Bastionul Graft.

Turnul are o înălţime de 18-20 de metri şi formă de semicerc închis, fiind dotat cu metereze, guri pentru smoală şi balcoane susţinute de console cioplite în piatră.

Fotografie cu intrarea în Turnul Alb

Intrarea în Turnul Alb

Poză cu o fereastă a Turnului Alb

Fereastă a Turnului Alb

Imagine cu Turnul Alb văzut din lateral

Turnul Alb văzut din lateral

Fotografie cu Turnul Alb din Braşov

Turnul Alb din Braşov

Fortificațiile Brașovului

Brașovul a fost denumit în trecut „cetatea celor șapte bastioane” datorită sistemului de ziduri și bastioane de apărare. Construcția fortificațiilor a fost determinată de numeroasele invazii tătare și turcești din secolele XIII-XV. Inițial sistemul de apărare al cetății era constituit doar din șanțuri, valuri de pământ și palisade. În secolul al XVI- lea zidurile aveau 3000 m lungime, 12 m înălțime și 1,70 – 2,50 m grosime. Zidurile erau duble, iar pe latura nord-estică chiar triple.

Bastioanele erau dispuse la 110 m distanță între ele. Din sistemul de fortificații al Brașovului făceau parte și 28 de turnuri, din care mai există 6.

Sistemul de fortificație al Brașovului reprezintă astăzi un procent de 50% din zidurile, bastioanele, turnurile și porțile din trecut.

Zidurile Cetății Brașovului

Zidurile Cetății Brașovului

Brașov - Bastionul Postăvarilor

Brașov - Bastionul Postăvarilor

Brașov - turn în apropierea Tâmpei

Brașov - turn în apropierea Tâmpei

Piaţa Sfatului

Piaţa Sfatului este considerată un simbol al oraşului Braşov (Kronstadt), alături de Biserica Neagră. Situată în partea veche a Braşovului, Piaţa Sfatului a reprezentat un centru comercial, social şi cultural al Braşovului în decursul a mai multor secole. Începând cu anul 1520, acesată zonă – numită în perioada aceea Marketplatz – a obţinut dreptul de a organiza târguri.

În centrul Pieţii Sfatului se află Casa Sfatului, care adăposteşte, din 1950, Muzeul Judeţean de Istorie. Casa Sfatului a fost construită în anul 1420 în locul unui fost turn de supraveghere. De-a lungul anilor a suferit mai multe reconstrucţii, datorate calamităţilor (incendii, cutremure) sau invaziilor, având în mare forma de astăzi începând cu anul 1780.

Poză din Piaţa Sfatului, Braşov

Piaţa Sfatului din Braşov

Poză cu Casa Sfatului din Braşov

Casa Sfatului din Braşov

Poză cu Biserica Adormirii Maicii Domnului

Biserica Adormirii Maicii Domnului din Braşov